Dit zijn de 8 hoogste achtbanen ter wereld

Toplijstjes

Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, dan zijn achtbanen de perfecte attracties om je hartslag te verhogen en je zenuwen op de proef te stellen. Voor de echte waaghalzen zijn er echter achtbanen die hoger, sneller en steiler zijn dan alle anderen. Hier zijn de hoogste achtbanen ter wereld.

Wat zijn de hoogste achtbanen ter wereld?

  1. Kingda Ka – Six Flags Great Adventure, Verenigde Staten Met een hoogte van 139 meter is Kingda Ka de hoogste achtbaan ter wereld. De achtbaan werd geopend in 2005 en haalt een topsnelheid van maar liefst 206 km/u. De rit duurt slechts 28 seconden, maar het gevoel van de versnelling en het bereiken van de top is onvergetelijk.
  2. Top Thrill Dragster – Cedar Point, Verenigde Staten Met een hoogte van 128 meter is Top Thrill Dragster de op een na hoogste achtbaan ter wereld. De achtbaan werd geopend in 2003 en heeft een topsnelheid van 193 km/u. De rit duurt ongeveer 17 seconden en geeft de berijders het gevoel van een raceauto die vanuit stilstand wordt gelanceerd.
  3. Steel Dragon 2000 – Nagashima Spa Land, Japan Met een hoogte van 97 meter is Steel Dragon 2000 de hoogste achtbaan in Azië en de op twee na hoogste ter wereld. De achtbaan werd geopend in 2000 en heeft een topsnelheid van 153 km/u. De rit duurt ongeveer 4 minuten en gaat over een lengte van 1,6 km.
  4. Fury 325 – Carowinds, Verenigde Staten Met een hoogte van 99 meter is Fury 325 de hoogste achtbaan aan de oostkust van de Verenigde Staten. De achtbaan werd geopend in 2015 en heeft een topsnelheid van 153 km/u. De rit duurt ongeveer 3,25 minuten en heeft een lengte van 1,4 km.
  5. Intimidator 305 – Kings Dominion, Verenigde Staten Met een hoogte van 93 meter is Intimidator 305 de op vier na hoogste achtbaan ter wereld. De achtbaan werd geopend in 2010 en heeft een topsnelheid van 140 km/u. De rit duurt ongeveer 3 minuten en gaat over een lengte van 1,5 km.
  6. Millennium Force – Cedar Point, Verenigde Staten Met een hoogte van 94 meter is Millennium Force de op vier na hoogste achtbaan ter wereld. De achtbaan werd geopend in 2000 en heeft een topsnelheid van 149 km/u. De rit duurt ongeveer 2 minuten en gaat over een lengte van 1,6 km.
  7. Leviathan – Canada’s Wonderland, Canada Met een hoogte van 93 meter is Leviathan de hoogste achtbaan in Canada. De achtbaan werd geopend in 2012 en heeft een topsnelheid van 148 km/u. De rit duurt ongeveer 3 minuten en gaat over een lengte van 1,6 km.
  8. Steel Vengeance – Cedar Point, Verenigde Staten Met een hoogte van 62 meter is Steel Vengeance niet de hoogste achtbaan op deze lijst, maar hij verdient wel een plek vanwege zijn ongelooflijke steilheid en snelheid. De achtbaan werd geopend in 2018 en heeft een topsnelheid van 120 km/u. De rit duurt ongeveer 2,5 minuten en gaat over een lengte van 1,6 km.

Deze achtbanen zijn niet voor bangeriken, maar voor de echte thrillseekers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. De achtbanen zijn ontworpen om je hartslag te verhogen, je zintuigen te prikkelen en je uit te dagen om je angsten te overwinnen. Dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke dag, ga dan naar een van deze parken en beleef de rit van je leven!

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie