Dit zijn de 10 duurste lego sets

Toplijstjes

Lego is een wereldberoemd merk dat al vele jaren populaire bouwsets voor kinderen en volwassenen maakt. Hoewel Lego-sets al jaren in de schappen liggen, zijn er sets die enorm gewild zijn en zich onderscheiden door hun zeldzaamheid en hoge prijzen. Hieronder gaan we dieper in op de duurste Lego-sets ter wereld.

 1. Ultimate Collector’s Edition Millennium Falcon
  De duurste Lego-set ter wereld is de Ultimate Collector’s Edition Millennium Falcon, die werd uitgebracht in 2017 en een ongelooflijke 7.541 stukjes bevat. Deze set is gebaseerd op de iconische Millennium Falcon uit de Star Wars-franchise en bevat ook tien minifiguren. Deze set heeft een ongelooflijke prijskaartje van meer dan $ 8.000, wat het de duurste Lego-set maakt die ooit is uitgebracht.
 2. Taj Mahal
  De Lego Taj Mahal is de op een na duurste Lego-set ter wereld. Het bevat 5.922 stukjes en is gebaseerd op het beroemde Indiase monument. De set is uitgebracht in 2008 en bevat gedetailleerde architectonische kenmerken zoals koepels, minaretten en bogen. De set heeft een prijskaartje van meer dan $ 1.000.
 3. Star Wars Super Star Destroyer
  De Star Wars Super Star Destroyer is een legendarische Lego-set die is gebaseerd op het iconische ruimteschip uit de Star Wars-franchise. De set bevat 3.152 stukjes en is meer dan een meter lang. Deze set heeft een prijskaartje van meer dan $ 1.000.
 4. Eiffeltoren
  De Lego Eiffeltoren is een set met 3.428 stukjes die is gebaseerd op het beroemde Parijse monument. Het bevat gedetailleerde architectonische kenmerken zoals boogramen, bogen en een lift. De set heeft een prijskaartje van meer dan $ 500.
 5. Batman Tumbler
  De Batman Tumbler is een Lego-set met 1.869 stukjes en is gebaseerd op het iconische voertuig van Batman uit de film The Dark Knight. De set bevat gedetailleerde functies zoals beweegbare deuren, een verstelbare cockpit en een gedetailleerd interieur. Deze set heeft een prijskaartje van meer dan $ 500.
 6. Café Corner
  De Lego Café Corner is een klassieke set uit 2007 die wordt beschouwd als een van de meest gewilde Lego-sets aller tijden. Het bevat 2.056 stukjes en is gebaseerd op een gedetailleerd gebouw met een café op de begane grond en appartementen erboven. De set is niet meer in productie en is daarom zeldzaam en duur, met een prijskaartje van meer dan $ 2.000.
 7. Grand Carousel
  De Lego Grand Carousel is een set met 3.263 stukjes die in 2009 werd uitgebracht. Het bevat een werkende carrousel met paarden en muziek en is een populair verzamelobject onder Lego-fans. De set is niet meer in productie en heeft een prijskaartje van meer dan $ 2.000.
 8. Statue of Liberty
  De Lego Statue of Liberty is een set met 2.882 stukjes die is gebaseerd op het beroemde Amerikaanse monument. Het bevat gedetailleerde architectonische kenmerken zoals een sierlijke toorts en een opvallend voetstuk. De set is niet meer in productie en heeft een prijskaartje van meer dan $ 1.000.
 9. Death Star II
  De Lego Death Star II is een set met 3.441 stukjes die is gebaseerd op het iconische ruimtestation uit de Star Wars-franchise. Het bevat gedetailleerde functies zoals draaiende turbolaser-torens en een superlaser die kan worden afgevuurd. De set heeft een prijskaartje van meer dan $ 1.000.
 10. Ghostbusters Firehouse Headquarters
  De Ghostbusters Firehouse Headquarters is een set met 4.634 stukjes die is gebaseerd op het bekende spookhuis uit de Ghostbusters-films. De set bevat gedetailleerde functies zoals een afneembaar dak, een laboratorium, een wapenkamer en een garage voor de Ecto-1-auto. Deze set heeft een prijskaartje van meer dan $ 800.

Al deze sets zijn zeldzaam en duur, maar ze zijn ook zeer gewild onder verzamelaars en liefhebbers van Lego. Of je nu een liefhebber bent van Star Wars, architectuur of klassieke films, er is een Lego-set voor iedereen. Hoewel de prijzen van deze sets hoog zijn, zijn ze een waardevolle investering voor degenen die bereid zijn te betalen voor de kwaliteit en de zeldzaamheid van deze Lego-sets.

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie