Top 10 duurste Pokémon kaarten ter wereld

De duurste Pokémon kaart werd in 2021 verkocht voor $5,275,000!

Toplijstjes

In 1991 werd Pokémon door Satoshi Tajiri bedacht. Hij ging in zijn jeugd graag op zoek naar insecten, waarop hij uiteindelijk de wereld van Pokémon baseerde. Dit merk kwam in eerste instantie met een game op de proppen, waarvoor Nintendo bijstond bij de ontwikkeling. Dit bleek uiteindelijk de opmars voor een ongekende groei.

Over de gehele wereld is men inmiddels bekend met Pokémon. Miljoenen kinderen spelen de spellen van Pokémon, terwijl ook de Pokémon kaarten erg populair zijn geworden én gebleven. Met name in de afgelopen jaren zijn de prijzen van de Pokémon kaarten door het dak heen geschoten. In dit artikel laten wij je graag kennismaken meet de duurste Pokémon kaarten.

Duurste Pokémon kaarten

Wat is de duurste Pokémon kaart ooit? Dat is de vraag die wij onszelf stelden voor dit artikel. Om het antwoord op deze vraag te achterhalen, zijn we in contact gekomen met meerdere Pokémon experts. Aan de hand van dit contact en ons eigen onderzoek hebben we uiteindelijk een top 10 samengesteld:

  1. Illustrator CoroCoro Comics Promo
  2. 1st Edition shadowless Charizard base set
  3. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo
  4. Ishihara GX promo
  5. Family Event Kangaskhan
  6. Neo Genesis Lugia 1st Edition
  7. Pokémon World Championships promo No.2 Trainer
  8. Pokémon Trainer Super Secret Battle No.1
  9. Umbreaon Gold Star Holo
  10. Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

1. Illustrator CoroCoro Comics Promo

De Illustrator CoroCoro Comics Promo kaart is voor $5,275,000 verkocht.

Wat is de populairste Pokémon? Als je deze vraag aan 100 mensen zou stellen, zou het overgrote deel van deze groep direct ‘Pikachu’ roepen. Dat de duurste Pokémon kaart ooit een Pikachu kaart is, mag geen verrassing zijn.

Deze kaart werd in 2021 verkocht voor een duizelingwekkend bedrag van $5,275,000. Voor dit bedrag werd Paul Logan (bekende YouTuber) eigenaar van deze unieke Pokémon kaart; van deze kaart bestaan er wereldwijd slechts 20. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat slechts 12 van deze 20 kaarten nog in goede staat zijn.

Deze kaart vindt zijn oorsprong in 1997. Destijds werd deze kaart als prijs gegeven bij een illustratie wedstrijd die in het teken van Pokémon stond. Dat is ook direct de reden waarom aan de bovenzijde van deze kaart de tekst ‘Illustrator’ staat. Al met al een unieke én dure Pokémon kaart.

2. 1st Edition shadowless Charizard base set

De Charizard Pokémon kaart is verkcht voor 326.000 euro

Dat Pokémon kaarten een ongekende waarde hebben, blijkt uit bovenstaande kaart. Ook deze kaart, de nummer 2 uit deze top 10, werd voor een ongekend bedrag verkocht. In 2021 wisselde deze Pokémon van eigenaar voor een bedrag van ruim 326.000 euro. De kaart is hiermee ‘slechts’ 5.000 euro minder waard dan bovenstaande kaart.

De 1st Edition shadowless Charizard is een prachtige kaart om te zien. Maar, dit is niet de enige reden van de actuele waarde. De actuele waarde is ook te danken aan het feit dat dit een kaart uit de base set is. Dit is de eerste set Pokémon kaarten die uitgegeven is. Al in 1999 werd deze kaart uitgegeven, waarna de kaart in de afgelopen jaren onder meer door YouTubers veelvuldig besproken is. Dat heeft de waarde uiteraard ook goed gedaan.

3. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo

De Pokémon Blastoise Pokémon kaart is verkocht voor 318.000 euro

In 1998 werd deze unieke Pokémon kaart uitgebracht. Op deze kaart staat de stoere Blastoise afgebeeld, maar dat is niet eens het meest bijzondere. Het meest bijzondere is dat pas na 23 jaar bekend werd dat deze kaart uitgebracht is. Experts denken zelf dat er slechts 2 van deze kaarten wereldwijd bestaan.

Wel is er enige discussie of dit wel een officiële Pokémon kaart is. Op de achterkant staat bijvoorbeeld geen Pokémon, maar ‘Magic’. De nieuwe eigenaar vond het echter wel een officiële Pokémon kaart; hij/zij betaalde hier in 2021 ruim 318.000 euro voor.

4. Ishihara GX promo

De Ishihara GX promo Pokémon kaart is verkocht voor 218.000 euro

In 2017 gaf de CEO van de Pokémon Company een feest. Elke medewerker van de Pokémon Company die op dit feest kwam, kreeg een speciale kaart. Deze kaart heeft een speciaal design, een speciale afwerking én beschikt over een handtekening van Tsunekazu Ishihara. Uiteindelijk werd deze kaart in 2021 verkocht voor ruim 218.000 euro. Overigens is niet bekend hoeveel van deze kaarten weggegeven zijn door Tsunekazu Ishihara.

5. Family Event Kangaskhan

De Family Event Kangaskhan Pokémon kaart is verkocht voor 132.000 euro

In 1998 kwam deze fraaie kaart van Kangaskhan uit. Deze Pokémon is erg geliefd, onder meer doordat deze Pokémon een baby in haar buidelzak draagt. De kaart zelf was langere tijd weinig waard, maar dit veranderde in 2020 volledig. In dat jaar betaalde iemand ruim 132.000 euro voor deze Pokémon kaart.

6. Neo Genesis Lugia 1st Edition

De Neo Genesis Lugia 1st Edition Pokémon kaart is verkocht voor 127.000 euro

In Pokémon Silver was Neo Genesis één van de populairste Pokémons. Deze Pokémon had rond de eeuwwisseling veel fans, waardoor tegenwoordig nostalgische liefde voor deze Pokémon aanwezig is. Dit blijkt duidelijk uit de waarde van de 1st Edition Pokémon kaart. Voor deze Pokémon kaart werd ruim 127.000 euro betaald in 2021.

7. Pokémon World Championships promo No.2 Trainer

De World Championships promo No.2 Pokémon kaart is verkocht voor 97.000 euro

Dat er veel unieke Pokémon kaarten uitgegeven zin, blijkt ook uit deze kaart. Deze kaart werd in 2006 namelijk weggegeven aan de winnaar van het Pokémon Wereldkampioenschap in California. Niet alleen de winnaar kreeg deze kaart, maar ook de nummer 2 en 3. Doordat er slechts 3 van deze kaarten bestaan, is waarde indrukwekkend; ruim 97.000 euro.

8. Pokémon Trainer Super Secret Battle No.1

De Trainer Super Secret Battle No.1 Pokémon kaart is verkocht voor 79.000 euro

In de wereld van Pokémon staat deze kaart bekend als dé No.1 Trainer Kaart. De kaart werd ooit gratis weggegeven, maar is nu ruim 79.000 euro waard. Van deze kaart bestaan er wereldwijd slechts 8 stuks. Zes van deze kaarten zijn in perfecte staat, waarvan één kaart in 2020 verkocht werd voor ruim 79.000 euro.

9. Umbreaon Gold Star Holo

De Umbreaon Gold Star Holo Pokémon kaart is verkocht voor 61.000 euro

In 2005 werd de Umbreaon Gold Star Holo uitgegeven. Dit was een re-model van een kaart die eerder uitgegeven werd, maar nu voorzien van extra elementen. De kaart werd namelijk uitgegeven ten ere van de 25e verjaardag van Pokémon. Dat staat aan de basis van de waarde van deze Pokémon kaart; ruim 61.000 euro.

10. Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

De Tamamushi University Magikarp Trophy Promo Pokémon kaart is verkocht voor 41.000 euro

Heb je zelf ook Pokémon kaarten? Dan komt deze kaart je waarschijnlijk bekend voor. Magikarp is immers een vrij gebruikelijke Pokémon, maar dat geldt voor deze kaart allerminst. Dit is namelijk de zeldzaamste Magikarp kaart ooit. In 2020 werd deze kaart dan ook voor een bedrag van ruim 41.000 euro verkocht.

Hoe worden de Pokémon kaarten waarde berekend?

Wil je zeldzame Pokémon kaarten kopen? Dan moet je steeds dieper in de buidel tasten. De Pokémon cards zijn immers steeds meer waard geworden, maar waar komt deze waardestijging vandaan? Dit heeft onder meer met nostalgie en zeldzaamheid te maken.

Daarmee hebben we direct twee oorzaken van de hoge prijzen van tegenwoordig benoemd. Veel mensen hebben een nostalgisch gevoel bij Pokémon én zijn op zoek naar zeldzame items. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, zijn de duurste Pokémon kaarten allemaal erg waardevol.

Ook is het zo dat Pokémon tot op de dag van vandaag erg populair is gebleven. Dat had Satoshi Tajiri absoluut niet durven dromen toen hij in 1991 Pokémon bedacht. Dat enkele jaren geleden Pokémon Go wereldwijd ongekend populair werd, heeft ook bijgedragen aan de huidige prijzen.

Heb je zelf ook nog Pokémon kaarten in de kast liggen? Check dan zeker eens je Pokémon verzamelmap; mogelijk vind je in je map wel hele zeldzame kaarten. Je Pokémon kaarten verkopen doe je vervolgens bijvoorbeeld via Ebay. Via deze handelsplaats zijn veel van bovenstaande duurste Pokémon kaarten verhandeld. Als je een écht zeldzame Pokémon kaart hebt, kun je deze echter ook via een veilig verkopen.

Moraal van het verhaal: Pokémon kaarten zijn ongekend veel waard geworden. En het antwoord op de vraag ‘Wat is de duurste Pokémon kaart ooit?’ kan nu ook beantwoord worden: dat is de Illustrator CoroCoro Comics Promo met een verkoopprijs van ruim $5,275,000 dollar.

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie