Wat zijn de gevaarlijkste landen ter wereld?

Toplijstjes

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke landen als de gevaarlijkste ter wereld worden beschouwd. Sommige landen hebben te maken met interne conflicten en burgeroorlogen, terwijl andere te maken hebben met terrorisme en criminaliteit. Hier zijn enkele van de gevaarlijkste landen ter wereld.

10 gevaarlijkste landen ter wereld

 1. Syrië
  Sinds 2011 heeft Syrië te maken met een burgeroorlog die duizenden levens heeft geëist en miljoenen mensen heeft gedwongen te vluchten. De oorlog is complex en er zijn verschillende partijen betrokken, waaronder de regering, rebellen, jihadistische groeperingen en internationale mogendheden. Het conflict heeft geleid tot wijdverspreide vernietiging en humanitaire crises, waaronder hongersnood, ziekte en ontheemding.
 2. Afghanistan
  Afghanistan heeft decennia van conflicten doorgemaakt, waaronder de Sovjetbezetting in de jaren 80 en de Amerikaanse invasie na de aanslagen van 11 september 2001. Het land heeft te maken met Taliban-opstanden en terroristische aanslagen, evenals wijdverspreide armoede en corruptie.
 3. Jemen
  Jemen heeft te maken met een burgeroorlog die begon in 2015 en die het land heeft verwoest. De oorlog is tussen de door Saudi-Arabië gesteunde regering en de Houthi-rebellen. Het conflict heeft geleid tot wijdverspreide hongersnood, ziekte en ontheemding. Jemen is ook getroffen door terrorisme en piraterij.
 4. Irak
  Irak heeft te maken met sektarische spanningen en een voortdurende strijd tegen ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië). De oorlog tegen ISIS heeft geleid tot wijdverspreide vernietiging en ontheemding. Irak wordt ook geconfronteerd met corruptie en politieke instabiliteit.
 5. Somalië
  Somalië heeft te maken met een lange periode van conflict en politieke instabiliteit, die heeft geleid tot armoede, ziekte en ontheemding. Het land wordt ook geconfronteerd met piraterij en terrorisme, waaronder aanslagen door de terroristische groepering Al-Shabaab.
 6. Zuid-Soedan
  Sinds 2013 heeft Zuid-Soedan te maken met een burgeroorlog die heeft geleid tot wijdverspreide vernietiging en humanitaire crises. Het land heeft ook te maken met hongersnood en ziekte.
 7. Centraal-Afrikaanse Republiek
  De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft te maken met etnische spanningen en een voortdurende strijd tussen verschillende gewapende groepen. Het land wordt geconfronteerd met wijdverspreide armoede en corruptie, en humanitaire crises, waaronder hongersnood en ziekte.
 8. Venezuela
  Venezuela heeft te maken met een economische en politieke crisis die heeft geleid tot wijdverspreide armoede, hongersnood en ziekte. Het land wordt ook geconfronteerd met geweld en criminaliteit.
 9. Noord-Korea
  Noord-Korea wordt beschouwd als een van de meest geïsoleerde en gesloten landen ter wereld. Het land wordt geregeerd door de autoritaire leider Kim Jong-un en heeft te maken met schendingen van de mensenrechten, politieke onderdrukking en armoede. Het land heeft ook een nucleair programma en heeft herhaaldelijk internationale sancties genegeerd.
 10. Pakistan
  Pakistan heeft te maken met terrorisme en extremistisch geweld, met name in de tribale gebieden langs de grens met Afghanistan. Het land wordt ook geconfronteerd met wijdverspreide corruptie en politieke instabiliteit.

Conclusie

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts een lijst is van enkele van de meest gevaarlijke landen ter wereld en dat er nog veel meer landen zijn die te maken hebben met politieke instabiliteit, conflict, armoede en andere crises. Het reizen naar deze landen wordt sterk afgeraden vanwege het risico op gevaarlijke situaties. Mensen die toch naar deze landen reizen, moeten extra voorzichtig zijn en op de hoogte blijven van de veiligheidsrisico’s.

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie