Wat zijn de grootste hondenrassen?

Toplijstjes

Honden zijn een van de meest populaire huisdieren ter wereld en er zijn honderden verschillende rassen om uit te kiezen. Sommige rassen zijn klein en compact, terwijl andere rassen juist enorm groot kunnen worden. In dit artikel zullen we de 10 grootste hondenrassen ter wereld bespreken.

Grootste hondenrassen

 1. Deense Dog
  De Deense Dog is het grootste hondenras ter wereld en kan wel 90 kg wegen. Ondanks zijn grootte is dit ras erg vriendelijk en loyaal naar zijn baasje toe. De Deense Dog wordt vaak gebruikt als waakhond, maar kan ook een geweldige gezinshond zijn.
 2. Sint-Bernard
  De Sint-Bernard is een enorm ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Zwitserse Alpen. Dit ras staat bekend om zijn reddingswerk in de bergen en zijn vriendelijke, aanhankelijke karakter. De Sint-Bernard kan wel 90 kg wegen en heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen het koude klimaat waarin hij oorspronkelijk werd gefokt.
 3. Engelse Mastiff
  De Engelse Mastiff is een groot ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Dit ras kan wel 90 kg wegen en heeft een sterk en gespierd lichaam. Ondanks zijn grootte is de Engelse Mastiff een zeer zachtaardige hond die goed kan omgaan met kinderen en andere dieren.
 4. Newfoundlander
  De Newfoundlander is een groot en sterk ras dat afkomstig is uit Canada. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt als werkhond en is nog steeds een uitstekende zwemmer en reddingshond. De Newfoundlander kan wel 70 kg wegen en heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen het koude klimaat waarin hij oorspronkelijk werd gefokt.
 5. Leonberger
  De Leonberger is een groot ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Dit ras kan wel 75 kg wegen en heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen het koude klimaat waarin hij oorspronkelijk werd gefokt. De Leonberger staat bekend om zijn vriendelijke en evenwichtige karakter en is een geweldige gezinshond.
 6. Ierse Wolfshond
  De Ierse Wolfshond is een groot ras dat afkomstig is uit Ierland. Dit ras kan wel 80 kg wegen en heeft een lange, dichte vacht die hem beschermt tegen het koude klimaat waarin hij oorspronkelijk werd gefokt. De Ierse Wolfshond is een rustige en zachtaardige hond die goed kan omgaan met kinderen en andere dieren.
 7. Anatolische Herder
  De Anatolische Herder is een groot ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Turkije. Dit ras kan wel 70 kg wegen en staat bekend om zijn moedige en zelfverzekerde karakter. De Anatolische Herder is een uitstekende waakhond en is zeer beschermend tegenover zijn gezin.
 8. Kangal
  De Kangal is een groot ras dat ook afkomstig is uit Turkije. Dit ras kan wel 80 kg wegen en staat bekend om zijn beschermende en territoriale aard. De Kangal wordt vaak gebruikt als waakhond en veebeschermer vanwege zijn krachtige bouw en vastberadenheid.
 9. Duitse Dog
  De Duitse Dog is vergelijkbaar met de Deense Dog en is ook een groot hondenras. Dit ras kan wel 90 kg wegen en heeft een gespierd en atletisch lichaam. De Duitse Dog is een energieke hond en heeft veel beweging nodig.
 10. Schotse Deerhound
  De Schotse Deerhound is een groot ras dat afkomstig is uit Schotland. Dit ras kan wel 50-70 kg wegen en heeft een slank en atletisch lichaam. De Schotse Deerhound is een elegante en vriendelijke hond die goed kan omgaan met kinderen en andere dieren.

Conclusie

In conclusie, deze 10 grootste hondenrassen ter wereld zijn indrukwekkend vanwege hun grootte en krachtige bouw. Hoewel sommige van deze rassen oorspronkelijk gefokt werden voor werken zoals bewaking of redding, zijn ze allemaal bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke karakter. Als je op zoek bent naar een grote en loyale hond, dan is een van deze rassen wellicht iets voor jou. Het is echter belangrijk om te onthouden dat grote honden veel ruimte en beweging nodig hebben, en dat het belangrijk is om goed voor ze te zorgen om een gelukkige en gezonde hond te hebben.

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie