Wat zijn de langste bruggen ter wereld?

Toplijstjes

Bruggen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en maken het mogelijk om over water, ravijnen, kloven en andere obstakels te komen. Sommige bruggen zijn echter zo indrukwekkend dat ze wereldberoemd zijn geworden vanwege hun lengte en complexiteit. Hieronder vindt u een lijst van de tien langste bruggen ter wereld.

De 10 langste bruggen ter wereld

 1. Danyang-Kunshan Grand Bridge, China (164,8 kilometer)
  De Danyang-Kunshan Grand Bridge is de langste brug ter wereld met een totale lengte van 164,8 kilometer. De brug verbindt de steden Danyang en Kunshan in de provincie Jiangsu in China en maakt deel uit van de hogesnelheidstreinverbinding tussen Beijing en Shanghai.
 2. Changhua-Kaohsiung Viaduct, Taiwan (157,3 kilometer)
  Het Changhua-Kaohsiung Viaduct is de op één na langste brug ter wereld met een lengte van 157,3 kilometer. Het is een viaduct dat de steden Changhua en Kaohsiung in Taiwan met elkaar verbindt en ook deel uitmaakt van de hogesnelheidstreinverbinding tussen deze steden.
 3. Lake Pontchartrain Causeway, Verenigde Staten (38,4 kilometer)
  De Lake Pontchartrain Causeway is de langste brug ter wereld over water met een lengte van 38,4 kilometer. De brug verbindt de steden Mandeville en Metairie in de staat Louisiana in de Verenigde Staten.
 4. Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge, China (55 kilometer)
  De Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge is de langste zeebrug ter wereld met een lengte van 55 kilometer. De brug verbindt Hong Kong, Zhuhai en Macau en bestaat uit een reeks viaducten, tunnels en kunstmatige eilanden.
 5. Runyang-brug, China (35,66 kilometer)
  De Runyang-brug is een serie bruggen die de Yangtze-rivier in China overspannen en heeft een totale lengte van 35,66 kilometer. De brug verbindt de steden Zhenjiang en Yangzhou in de provincie Jiangsu en bestaat uit een hangbrug en een tuibrug.
 6. Akashi-Kaikyo-brug, Japan (3,9 kilometer)
  De Akashi-Kaikyo-brug is de langste hangbrug ter wereld met een lengte van 3,9 kilometer. De brug verbindt de steden Kobe en Awaji Island in Japan en is gebouwd om bestand te zijn tegen aardbevingen, tyfonen en harde wind.
 7. Great Belt-brug, Denemarken (18,2 kilometer)
  De Great Belt-brug is de op één na langste hangbrug ter wereld met een lengte van 18,2 kilometer. De brug verbindt de Deense eilanden Funen en Seeland en bestaat uit een reeks viaducten en kabelbruggen.
 8. Yangluo-brug, China (6,1 kilometer)
  De Yangluo-brug is een hangbrug over de Yangtze-rivier in Wuhan, China, met een totale lengte van 6,1 kilometer. Het is een belangrijke verkeersader die de stad Wuhan verbindt met de omliggende regio’s.
 9. Humber-brug, Verenigd Koninkrijk (2,22 kilometer)
  De Humber-brug is de langste hangbrug van het Verenigd Koninkrijk met een lengte van 2,22 kilometer. De brug verbindt Hull met Hessle in East Yorkshire en was bij de opening in 1981 de langste hangbrug ter wereld.
 10. Confederation Bridge, Canada (12,9 kilometer)
  De Confederation Bridge is de langste brug van Canada met een lengte van 12,9 kilometer. De brug verbindt de provincies New Brunswick en Prince Edward Island en is gebouwd om het transport en toerisme tussen de twee provincies te verbeteren.

Conclusie

Bruggen zijn indrukwekkende staaltjes van menselijke technologie en engineering, en sommige van de langste bruggen ter wereld zijn adembenemend in hun omvang en complexiteit. Deze lijst toont enkele van de meest opvallende bruggen ter wereld, van de Danyang-Kunshan Grand Bridge in China tot de Confederation Bridge in Canada. Of ze nu worden gebruikt voor transport, reizen, of simpelweg als toeristische attractie, deze bruggen blijven een belangrijk onderdeel van de moderne samenleving en technologie.

Deel dit Toplijstje
Plaats een reactie